Případová studie na téma nejlépe optimalizovaní SEO konzultanti, specialisté a agentury v ČR

Případových studií v SEO není nikdy dost, proto jsem jednu upekl.

Dle mého názoru na docela zajímavé téma: Kdo ze SEO konzultantů, specialistů a agentur MÁ NEJLEPŠÍ SEO?!

Prosím neplést s tím, kdo dělá nejlépe SEO. Analyzoval jsem celkem 97 subjektů nabízejících služby optimalizace, 32 agentur a 65 freelancerů.

V první fázi jsem řešil kvantitativní hledisko, na kolik klíčových slov se stránky rankovaly. V druhé fázi jsem řešil kvalitu organické návštěvnosti u 10 nejlepších freelancerů a 10 nejlepších agentur na vybraném datasetu 409 klíčových slov.

Součástí případové studie je výzkum korelace mezi vybranými daty. Dozvíte se tak, jak se navzájem ovlivňují počet vstupních stránek, zpětné odkazy a organická návštěvnost.

 

Korelace mez počtem rankovaných klíčových slov a návštěvností v Ahrefs

Korelace mezi počtem rankovaných klíčových slov a mezi organickou návštěvností podle Ahrefs.

 

Sláva vítězům, čest nerankovaným. V analýze ukazuji jen ty úspěšné, co se rankují a mají dobrou odhadovanou organickou návštěvnost, v ideálním případě relevantní.

Metodiku analýzy jsem konzultoval s jinými konzultanty (Tomáš Zahálka), abych zachoval objektivitu měření a vyhodnocování.

Budu rád za připomínky a zpětnou vazbu. Rád článek doplním o relevantní připomínky, nevadí mi přetestovat finální desítku na jiném, kýmkoliv dodaném datasetu klíčových slov z oblasti SEO. P.S.: Kdo to dočte přečte celé, má u mě pivo, až se někdy potkáme.

Užijte si přes 6000 slov plných analýz, korelací, ale i přehledů o tom, kdo má v České republice nejlépe optimalizované stránky na problematiku SEO: https://www.oseo.cz/kdo-ma-nejlepsi-seo-v-cr/

 

5 nejlépe optimalizovaných stránek na téma SEO v ČR

5 nejlépe optimalizovaných stránek na téma SEO v ČR

Zpět do obchodu